tiistai 19. huhtikuuta 2011

Jälkipuintia

Jälkipuintia ja arvaattekin varmaan minkä, no vaalien tietty. Edukuntavaalit tuli ja meni, kansa äänesti, demokratia toteutui ja aivan uudenlainen ja historiallinen tulos syntyi. Historiaa tehtiin sekä kokoomuksen että persujen osalta, kokoomus ensi kertaa suurimmaksi puolueeksi ja persujen järkyttävä nousu kannatuksessa ja loikkaus Suomen kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi. Historiallista oli myös keskustan ryöpsähdys häviö, jonkalaista tappiota ei ole taidettu nähdä (jossain sanottiin sitten sodan). SDP niukasti jäi kakkoseksi, tappiota sinäänsä koki, mutta voittoa siinä mielessä, että kannatuksen pienenemisestä huolimatta nousi toiseksi suurimmaksi puolueeksi ja nippanappa jäi kokoomusta pienemmäksi ja sehän meikäläistä ketuttaa! Krista Kiuru porin demareiden työväenyhdistyksen ehdokas keräsi Satakunnassa eniten ääniä, hyvä Kiuru!!! 

Näissä vaaleissa, jos jossain on puitavaa puolueilla. Monet puolueet saivat todellisen herätyksen! Ensi vuonna on prseidentin vaalit ja kunnallisvaalit ja kyllähän nämä vaalit suuntaa näyttivät. Satakunnassa, jossa itse asun, demarit oli näiden eduskuntavaalien suurin puolue, mutta Porissa vasta persujen jälkeen toisella sijalla. Työtä on tehtävä ja sen on alettava heti! Aktiivisuutta lisää ja nuoria lisää puoluetoimintaan!!! Lähemmäksi tavallisia kansalaisia on mentävä! :) Itseni otettiin tänään hienosti vastaan ensimmäisessä puoluekokouksessani :)

Itseäni järkytti persujen kannatus, en vain voi ymmärtää!!! Itse pidän puoluetta taantumuksellisena puolueena, jonka yllä leijailee minun silmissäni sana rasismi. Enkä  nyt tarkoita että kaikki ehdokkaat ja äänestäjät ovat tällaisia. Persut alkoi minun silmiini tulla tuolloin Toni Halmeen aikaan, joka nyt oli täysi floppi ja edusti juuri tuota jälkimmäisenä mainitsemaani asiaa ja nyt tätä edustaa Halla-aho, jonka lähes kaikissa tekteissä mitä olen lukenut on vivahteita tästä ulkomaalaisvastaisuudesta. Ero näissä kahdessa miehessä on, että jälkimmäisellä tuntuu olevan älyä enemmän ja poliittista silmää. Kova ääniharavahan hän oli. Ajaa puolue hyviäkin asioita jos jotain hyvää nyt sanoisin, monia samoja kuin SDP, mutta SDP ajattelee asioita laajemmin ja omien arvojeni mukaan oikeudenmukaisemmin, kun taas persut ovat mielestäni hyvin suppeaa sakkia. Mielestäni me emme voi olla vain pieni eristäytynyt suomen kansa. Persujen kova ruodintahan johtuu paljon siitä, että tämä todella yllätti vaikka tiesikin että kannatus tulee nousemaan, hölmö vitsailu ja piikittely on ihmisten tapaa käsitellä pettymystään ja järkytystään, mutta tämä on nyt nieltävä, kansa on äänensä antanut.

Noh, kokoomus. Täytyyhän tätäkin ruotia. Aiemmassa blogikirjoituksessani ennen vaaleja mietein että onko Suomessa tosiaan niin paljon rikkaita... nyt mietin myös, onko trendikästä äänestää porvaria, kokeeko sitten olevansa parempi ihminen...? Tiedäppä tuota, mutta takkiin hekin saivat ja kolmen suurimman puolueen rakenne ei nyt ole kokoomuksen näkemyksille suotuisa, persujen kanssa on kovia ristiriitoja, samoin SDP:n. Hallituskeskustelusta tulee varmasti mielenkiintoista ja Kataisella on kova paikka!

Kaikkien äänestäjien puolesta toivon, etteivät joudu pettymään äänestysvalintaansa.

Sitten vähän itselle tärkeästä aiheesta, jota olen miettinyt.
Jo pitkään Suomessa on kehkeytynyt ulkomaalaisvihaa joidenkin mielestä, toiset ovat sitä mieltä että syy löytyy siitä kuinka paljon Suomi ottaa vastaan ulkomaalaisia. Itse näkisin tärkeämmäksi asiaksi puuttua kotouttamiseen. Lieveilmiöitä syntyy kun pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden kotouttaminen on huonoa! Sitä olisi kehitettävä, ei voida odottaa että he sopeutuisivat maahamme tuosta vaan, tulevat eri kulttuureista ja ikävistä lähtökohdista. Myös oikeilla käsitteillä puhuminen olisi tärkeää. tästä oli tänä päivänä Satakunnan kansassakin "Maahanmuuttoon liittyviä keskusteluja leimaa tällä hetkellä käsitteiden sekoittuminen ja asiallinen tiedon puute."  Paljon puhutaan persujenkin puolelta yleisesti mamuista. Tarkoitetaanko maahanmuuttajia (eli mamuja) vai pakolaisia, kategorioidaanko kaikki Suomeen tulevat ulkomaalaiset mamuihin? Vielä pieni ja inhimillisyyttä korostava pätkä "Uudenlainen näkökulma olisikin nähdä pakolaiset mahdollisuutena. Jokainen vastaanotettu pakolainen on konkreettinen inhimillisyyden ilmentymä. Eritaustaiset ihmiset kansainvälistävät ja tuovat aidon moninaisuuden paikkakunnalle." Monikulttuurisuutta on Suomessa aina ollut mm. Saamelaisten ja Ruotsalaisten rikastuttamana. Tämä monikulttuurisuus on käsite, jota kaikkialla ei valitettavasti kunnolla ymmärretä. Monikulttuurisuus ei missään nimessä tarkoita, että pitäisi luopua maamme omista kultttuurisista perinteistä ulkomaalaisten takia, esim. kouluissa. Tästä on väärä käsitystä ja perinteistä luopumista tai niiden muuttamista on tapahtunut joissain paikoissa ja tämä on kirvoittanut ihmisiä ja sen ymmärrän. "Maassa maan tavalla" on myös mielestäni liian tiukasti sanottua ja tämä on persujen kantaa. Oma ajatukseni on maassa maan lakien mukaan, omaa kulttuuria pitää saada toteuttaa maan lakien sallimissa rajoissa!

Love and Peace for Everybody and remember Humanity! <3

Lainatut tekstit Satakunnan kansasta 19.4.2011 kirjoittaneet Pertti Rajala ja Paula Ilen.

2 kommenttia:

  1. Hieno "puheenvuoro" ja hyvin esitetty. Kiteytit aika hyvin munkin ajatukset! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) ja hei, ei kun mukaan vaan puoluetoimintaan!!!

    VastaaPoista