sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Touhukas viikonloppu

Kuvaa Lokakuun aamulta :)

Viikonloppuna on saatu paljon aikaiseksi ja ollut myös kaikennäköistä ohjelmaa.... Perjantaina taas viikon salitreenien jälkeen treenailtiin ja eilen jatkui treenit, tänään sitten hikoiltiin vuorostaan jumpassa! Ihanassa Lokakuisessa aamuauringossa lenkkeillen saanut viikonlopun kummankin päivän aloittaa :) Eilen tuli pihahommissa häärittyä, piti vain omaan pihaan keksittyä, mutta kun oman pihan askareet sain valmiiksi tartuinkin haravaan ja menin taloyhtön yhteistä aluetta haravoimaan ja olin jäädä siihen hommaan ihan koukkuun, pakko se oli sitten jossain vaiheessa lopettaa, että jää muillekin ja toisellenkin päivälle. Haravoimista vielä varmasti riittää kun puskissa ja puissa vielä lehtiäkin.

Lauantai iltaa vietettin leffailun ja omatekoisten hampurilaisten parissa.  

Tuli katsastettua Vettä elefanteille -elokuva, josta luimme miekkosen kanssa juuri kirjan.Lue kirja ennen elokuvaa, on ihan hyvä ohje. Aika usein leffaan tulee petyttyä ja varsinkin jos kirjan lukemisesta ei ole kulunut paljoa aikaa. Toisinaan silti pettymystä ei tule, mutta nyt kyllä pienoinen pettymys iski aika leffan alussa jo, kun tajusi ertä kirjasta kaksi henkilöä on yhdistetty yhdeksi roolihahmoksi. Sehän vaikutti aika paljon tarinaankin, lisäksi yksi osio puuttui vallan elokuvasta. Lukematta ja tietämättä kirjan tarinaa, leffa uppoaa varmasti. Kirja tosin oli paljon koskettavampi ja uskoisin että elokuvasta oltaisiin myös saatu koskettavampi keskittymällä ja syventymällä tiettyihin kohtauksiin hivenen kauemman aikaa.  Hyvät näyttelijäsuoritukset leffassa kyllä oli. Kirjaa suosittelen todella lämpimästin ja leffaa jos kirjaa ei jaksa kiinnostua.

Kirjan takakansi:
" Yhdeksänkymmentävuotia Jacob Jankowski inhoaa omaa raihnaisuuttaan ja elämää vanhainkodissa. Kun lähistölle saapuu kiertävä sirkus, menneisyyden muistot valtaavat Jacobin mielen...

1930-luvun Amerikassa on suuri lama. Nuori eläinlääketieteen opiskelija Jacob päätyy sattumalta kiertävän sirkusseurueen junaan. siitä alkaa hänen uusi elämänsä, johon kuuluu loistetta ja tuskaa, rakkautta ja intohimoa. Sirkus on lumoava mutta armottoman hierarkkinen paikka, ja pikkuhiljaa Jacob löytää oman paikkansa. Hän alkaa tuntea vetoa sirkuksen tähtiesiintyjään Marlenaan, joka on naimisissä äkkipikaisen eläintenksyttäjän augustin kanssa. Vähitellen kolmikon välille syntyy vahva side, kun he yrittävät saada sisrkuksen uuden vetonaulan, temppuilevan Rosien-norsun esiintymään.

Vettä elefanteille on mieleenpainuva ja hauska tarina ystävyydestä, vanhuudesta ja kiehtovista ihmiskohtaloista."

Elokuvassa oli yhdistetty Marlenan miehen Augustin ja sirkuksen johtajan hahmot yhdeksi roolihenkilöksi. Vanhainkoti osuus puutti oikeastaan elokuvasta vallan ja vanhainkodin tapahtumat kun oli iso osa kirjaa. Nämä sanoisin häiritsevinä miinuksina jos on tosiaan lukenut kirjan.


Sitten tuli taas leivottua tänään ja eilen, sillä tänään oli Party Lite kynttiläkustut ja vois sitä kynttilöiden ja somisteiden määrää, joka täytti olohuoneen pöytämme ja emäntänä sain ruhtinaalliset hyvistykset kutsujen pitämisestä. Lisäksi että pidän kutsujen pitämisestä ja siinä sivussa saa vaihdettua ainakin nopeat kuulumiset vieraiden kesken :)

Leipomuksia syntyi tällä kertaa Pehmeä valkosuklaakakku ja Vadelmainen kahvikakku, namskis!

Sitten tosiaan loin tänään uuden blogin, Outin kokkailut, joka sisältää reseptejä kera kuvien erilaisista kokkailuista. Ehkä jo tätä blogia lukiessasi löysitkin tuon blogin sanalinkkien takaa. tulen käyttämään noissa kokkausmaininnoissani tuota linkitystä tuohon toiseen blogiin, niin pääsee helposti resepteihin käsiksi. Kokkailuista on usein kuvaa ja mainintaa tässäkin blogissa, mutta jos sitten resepti alkaa kiinnostamaan niin niitä löytynee siis tuolta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti