perjantai 7. lokakuuta 2011

Viikon blogipostaus

Tällä viikolla on pyörinyt kyllä paljon kirjoitusideoita mielessä ja jotain olen paperillekin rustaillut, mutta aikaa ei ole ollut istahtaa koneen ääreen. Nyt ennenkuin lähden viikonloppureisulleni, josta kyllä luvassa raportti ensi viikolla, yritän jotain rustailla.

Syksyn todella tultua, monilla iskee syysflunssa ja joillakin se jää pitkäksi ja ikäväksi kierteeksi. Itsekään en ole unohtanut viime syksynä alkanut kierrettä, joka kesti vielä talvenkin ja lopulta vei minut keuhkokuumeessa sairaalaan viikoksi hoitoon. Tästä kierteestä olen keväällä postauksen tehnytkin. Nyt on hyvä painaa mieleen terveyttä edistäviä seikkoja, joilla voi ehkäistä sairastumisia ja joilla voi taistella iskenneitä "pöpöjä" vastaan. Usein puhutaan ravinnon ja levon merkityksestä, mutta omalla kohdalla näitä ei välttämättä noudateta. Lääkkeillä hoidetaan paljon sairauksia, särkyjä ja kolotuksia, mutta miksi ihminen pääsee sairastumaan? Vastustuskyky pettää ja joku "pöpö" pääsee sen muurin läpi, eikä se ole edes kovin vaikeaa. Hyvällä vastustuskyvyllä ja hyvinvoivalla kropalla pystytään ehkäisemään kyllä monia sairauksia, vähentämään mahdollisuuksia yleensäkään sairastua ja nopeuttamaan tervehtymistä. Riittävä lepo ja hyvä sekä monipuolinen ravinto vaikuttavat vastustuskykyyn ja kropan hyvinvointiin! Nämä ovat myös hyvin tärkeitä seikkoja, siinä vaiheessa kun sairastuu. Sokeri on "pöpöjen" kaveri, kuume taas terveytesi ystävä. Miten se nyt niin voi olla? Suklaahan on hyvää ja kuume hyvin ikävää, muuta niin se on. Kropan pitää antaa itsekin parantaa itseään  ja sitä varten elimistä nostaa kuumeen, kuume taistelee bakteereita ja viruksia vastaan, sokeri taas ruokkii niitä. Kuumetta ei saisikaan heti alkaa laskemaan lääkkeillä vaan pitää annata jyllätä ja tehdä tehtäväänsä, jolloin terveen paperit saattavat kutsua nopeammin! Itsekin todettu! Ja lepo, LEPO!!!! Se on tärkeää, valitettavasti sitä ei välttämättä lääkäritkään osaa aina kirjoitaa riittävästi ja sen tarvetta ei osaa itsekään aina nähdä. Pitää oppia kuuntelemaan omaa kroppaa ja hakea sitten vain lisää sairauslomaa ja vaatia sitä jos tarve on. Työ ei saa olla myöskään tärkeämpää kuin oma terveys, kyllä ne työt joku muukin hoitaa!

Lääkkeitä suosittelen vain kun ne ovat välttämättömiä! Antibioottikuurien kanssa on syytä olla tarkkana, ne ovat lääkkeitä bakteereja varten, jotka muuten eivät lannistu, mutta samalla kun ne tappavat ikävät bakteerit, tappavat ne suoliston hyvää bakteerikantaa, joka vaikuttaa suoraan vastustuskykyyn. Maitohappobakteereja syödään usein ab-kuurien aiheuttaman löysän vatsan takia, mutta itse olen syönyt niitä viime keväästä asti suolistoni bakteerikannan tasapainottamisen takia. Söin itse viime talvean useamman ab-kuurin ja vastustuskyky oli todella huonona ja kuulemma saataa kestää kauan ennekuin se oma bekteerikanta on tasapainossa syömieni kuurien jäljiltä.

Echinaforce-tipat tuli kaappini oleelliseksi täytteeksi viime talven ja pullo on kaivettu tänäkin syksynä pari kertaa esiin. Sillä kun flunssaoireita vähänkin ilmenee kannattaa pulloon tarttua heti! :) En ole vielä tänä syksynä sairastunut (koputtaa puuta...) ja toivottavasti terveenä pysynkin, se on tavoite. Huomattavasti kyllä asiaa helpottaa sekin ettei ole samaa koulustressiä mikä viime syksynä ja talvena oli, levolle ja itselle on enenmmäna aikaa!

Lääkkeitä siis en suosittele, muuta kuin silloin kun ne ovat välttämättömiä! Lisäravinteet, kuten vitamiinit, maitohappobakteerit, hivenaineet ym. ovat kyllä hyviä lisiä, mutta hyvä ruokavalio pitää olla pohjalla! Itsellä on käytössä tallä hetkellä monivitamiinia- ja hivenaine valmistetta, erikseen vielä D-vitamiini lisä ja magnesiumlisä, omega 3, green tea, maitohappobakteeri ja ajoittain c-vitamiinilisä ja echinaforce-tipat.


No siitä tulikin paljon tekstiä! Jotain muutakin piti vielä kirjoitella... :)

Tänään oli ihana yllätys postilaatikossa, postipaketin saapumisilmoitus Berner Oy:ltä ja tuote tietona Beyonce. Ihmettelin kyllä että mikäs tämä nyt on ja hurautin samantien postiin, jossa odotti pahvilaatikko, jonka sisältä paljastui hieno musta pieni nahkasalkku, jossa oli B-kirjain. Avasin salkun ja sisällä oli Beyoncen uusi hajuvesi Heat ja samantien muistin että The Voicen nettisivuilla olin osallistunut Beyonce tuotteiden arvontaan ja kuinka kauan olenkaan halunnut jo uutta hajuvettä!!! Sen lisäksi että hajuvesipaketti ja -pullo ovat aivan minun näköiset on tuoksukin hyvä! :) Tänään kannattaa varmaan lototakin! :) 


Loton ostankin sitten Hämeenlinnasta, jonne pian autoni suuntaan. Lähden siis kyläilemään äitini luona ja huomenna jatkan matkaa Helsinkiin, jossa tarkoitus treffata veli ja majoittautua ystävän luo, jonka kanssa vietän sunnuntain Fitness Expon hulinoissa. :)

 
Kallossa tuli taas yksi päivä tällä viikolla käytyä fiilistelemässa ja kuvailemassa... Haluan tosissaan kunnon järkkärikameran!!!!!! Tuona päivänä oli kova tuuli ja aallot olivat suuret, vaikkakin tänään oilisi ollut vielä komeammat aallot! Siinä kallioilla meren ääressä tuulessa seistessä oli vaan hieno fiilis ja kun istahdin takaisin autoon niin energiaa ja voimaa tuntui vaan virtaavan joka solussa, upeaa!
Vielä jaan kanssanne minua yhtenä aamuna huvittaneen kirjoituksen Positiivareiden ajatusten aamiaisesta, jonka voi muuten kukavaan tilata s-postiina Positiivereiden sivuilta aivan ilmaiseksi. Ajatusten aamiainen

NALKUTUKSEN VOIMA

Brittitutkimuksen mukaan naiset nalkuttavat puolisolleen keskimäärin kaksi ja puoli tuntia viikossa. Miehet saavat vuoden aikana kuulla nalkutusta yhteensä muutaman työpäivän verran. Monien naisten mukaan nalkutus on ainoa tapa, jolla miehiin saa liikettä.

Nalkutus tuntuu toimivan. 44 prosenttia miehistä kertoi antavansa periksi tunnissa, ja 21 prosenttia myöntyi parin tunnin jälkeen. Tutkijoiden mukaan nalkutus on usein parantanut miesten elämänlaatua. He vähensivät juomistaan, korjasivat elämäntapojaan ja menivät herkemmin lääkäriin. 14 prosenttia kertoi menneensä lääkärintarkastukseen yksinomaan vaimon tai tyttöystävän jatkuvan huomauttelun vuoksi.

Vaikka jatkuva naputus käy useimpien miesten hermoille, he ovat loppujen lopuksi asioista yleensä samaa mieltä puolisonsa kanssa. 83 prosenttia miehistä merkitsi tutkimuksessa kohdan: ”Ajattelen usein, että puolisoni on asiassa oikeassa, vaikken koskaan myönnäkään sitä.”

No ei se nalkuttaminen silti kivaa ole, ei varmastikaan kummankaan mielestä! :) Itse tulee kyllä joskus sorruttua, mutta ei ole kiva olo itselläkään nalkutuksesta, vaikka se toimisikin, joten ei harrasteta sitäkään muutakuin silloin kun se on välttämätöntä, sama kuin lääkkeiden kanssa :D

Tänä vuonna huomaan nauttivani syksystä paljon enemmän kuin ainakaan pariin vuoteen. En muista koska olisin syksystä näin paljon nauttinut, mutta ehkäpä nyt on aikaakin paremmin taas nauttia syksystäkin! Kaikkea sitä oppii kun vuodet vierii, en silti edelleenkään pistäisi pahitteeksi vaikka aina olisikin kesä! :) Mutta kyllä tässä syksyssäkin on paljon ihanaa ja alla oleva sieni ei mitenkään liity tähän minun mielialaani sen enempiä, oli vaan aika upea kärpässieni :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti