keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Kropan ja pääkopan hyvinvointia, syksyä ja positiivisuutta

Omasta kropasta on tärkeää pitää huolta ja olen tämän seikan puolesta puhuja vahvasti. Ruokavalinnoillani pyrin pitämään huolta, vältän e-koodeja, suosin luomua.... Huomaan miten ruoka vaikuttaa kropan hyvinvointiin ja mielen virkeyteen, myös suklaa ajoittain :D Liikunnalla pidän huolta kropastani josta päästään siihen että Treenaan paljon ja kovaa! Kroppa vaatii palautumista, jota tietenkin auttaa venyttely (joka usein itselläkin jää liian vähäistä) ja palautusjuoma treenin jälkeen, pieni palautteleva aerobinen treenikin tekee hyvää puntin jälkeen, mutta hieronta on asia joka tulisi pitää säännöllisenä. Kesän aikana hieronnassa käyminen oli tauolla ja sen on nyt huomannut kun on hieronnassa käynyt kesän jälkeen, paikat on tosi jumissa. Yläkroppa hierottiin tossa pari viikkoa sitten ja tänään vuorossa oli jalat, AUTS! Hieronnan jälkeen kuitenkin treeni kulkee aina entistä paremmin ja aineenvaihdunta alkaa hyrräämään sekä jumit lähtee kropasta ja on vetreämpi olo :) Ja säännölliset hieronta käynnit tietysti nyt taas syksyn tultua ovat kalenterissa.

Tämänpäiväinen hieronta tietty aiheutti sen että saleilu ym. liikunta jätettiin väliin. Väsykin aina hieronnan jälkeen on, mutta kropan on hyvä antaa huilatakin. Oikein hyvää treenivapaa arki-ilta noin muutenkin tekee. Harvoin arki-iltaa tulee näin paljoa kotona vietettyä ja illan ohjelmaan onkin kuulunut kirja + sohva miehen kanssa, siis luemme tällä hetkellä yhdessä erästä kirjaa. Noh, netti + sohva on myös kuulunut tähän iltaan, enhän muuten olisi saanut tätä "muuten vaan" blogipostausta aikaiseksi  :) Kotitöitä olisi jos jonkilaista, mutta tämä ilta on pyhitetty huilille!

BB:hen  aloin itseäni viime viikolla omaehtoisesti pakkokoukuttaa mutta sunnuntainapa telkkari meni kiinni kesken suoranlähetyksen, mitta tuli vaan täyteen ja koukuttautuminen loppui :) Parempaakin tekemistä on, katson mielummin jotain hyvää reality sarjaa tai jotain muuta hyvää sarjaa tai elokuvaa tai luen mielummin hyvää kirjaa.... Kuitenkin elämässä olen oppinut "never say never" joten en vanno etten katsoisi enää yhtään jaksoa :P Nyt on ollut kyllä telkkarin puolella vähän hiljaiseloa, ei ole tullut nyt hetkeen oiekin mitään sarjaa seurattua, mutta saas nähdä toisiko syksy jotain seuraamisen arvoista ruutuun....

Maanantaina julkaistiin Lauri Tähkän sinkku Syyskuun kyy ja jakaisin sen kanssanne jos voisin, tykkäsin Lauri Tähkästä ilma Elonkerjuutakin. Tänään kuulin kuitenkin Stellalta biisin Tästä syksy vastaa alkaa. Takuu hyvää Stellaa ja syksyyn sopivaa. Tänään syksyn kurjapuoli näytti pahintaan kovalla tuulella ja vesisateella, mutta tässä olkaapa hyvä Stellaa!!!!Vaikka syksy näyttikin tänään kurjuuttaan ei itsellä ole kurjafiilis, hyvä sisäpäivä sanoo rouva positiivisuus :) Tämä viikko onkin mun kalenterin mukaan 21. Positiivisuusviikko ja lopuksi taas kalenteristani poimintaa :) Onhan positiivisuus yksi mielen hyvinvoinnin lähettiläs.

Minkä palkinnon tänään ojennat?
"Eräs fiksuimmista koskaan tuntemistani naisista kysyy joka aamu kahdelta lapseltaa: `Mitä aiotte tänään tehdä lisätäksenne hyvää miletä jonkun päivään?´
 Tätä kysymystä lapset ovat oppineet odottamaan innolla ja heille tuottaa paljon iloa ja jännitystä päästä vastaamaan siihen. ja mikä parasta, kysymys saa heidät ymmärtämään kuinka arvokasta on huomioida muut ihmiset ja kuinka oma mieli pysyy myönteisenä ja valppaana koko päivän voidakseen toteuttaa sovitun tehtävän.
Millaisen palkinnon sinä olet ajatellut lahjoittaa tänään heille, joilla on ilo kohdata sinut päivän aikana?"
Itse ajattelen lahjoittaa hymyllä iloa ja positiivisuutta, ystävällisyydellä lämpöä ja hyvää mieltä. Tähän pyrin päivittäin ja joskus näitä saatan kaivata itsekin. Monilla pienillä eleillä ja teoilla voi luoda hyvää miletä ja edistää näin mielen hyvinvointia, lisäksi että hyvää mieltä saa toinen saa sitä itsekin tehdessään hyvää toisille ja ollessaan positiivinen, suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti