keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Lepoa ja superfoodia

Kuin tilauksesta joka neljäs viikko pidän ns. kevyen viikon, joka tarkoittaa vähemmän jakevyempää treeniä salin puolella. Olen myös näistä kevyistä viikoista pyrkinyt tekemään muutenkin huiliviikkoja elohiirimäiseen elämääni. Kun ottaa sekä salilla että muussakin elämässään samaan aikaan huilia ja voimien keräilyä, on tämä ns. kevytviikko kokonaisvaltaisempi ja kroppa sekä mieli kiittää. Kevyen viikon loppupuolella alkavat kyllä yleensä varpaat hyöriä ja sormet pyöriä kuin kaipaan menoa ja meininkiä sekä kovaa treeniä, mutta tämä kertoo myös siitä että lepo on tehnyt tehtävänsä. Lepoviikolla yleensä nautin annoksen hierontaa ja monta annosta rötväilyä sohvalla. Nyt on juuri menossa tämä kevytviikko ja tänään nautittu hieronnasta.

Superfoodeista kun tulee keskustelua, phuhutaan usein juuri gojimarjoista, macajauheesta ym. meille suomalaisille eksoottisista tuotteista. Nämä varmasti ovat hyviä tuotteita ja missään nimessä en ole niiden käyttöä vastaan, mutta ihmettelen miten monet suomalaiset unohtavat oman maan superfoodit, eikä näitä huomioida välttämättä lainkaan keskustellessa superfoodeista. Sama syrjiminen tapahtuu kun aletaan tämä superfood elämä, ostetaan eksoottisia superfoodeja ja jätetään mustikat metsään. Samalla viitsitään valittaa kun ulkomaalaiset marjanpoimijat valtaavat suomen metsät ja poimivat meidän marjat, jotka muuten jäisivät metsään...... Niin... Mutta en ala nyt tuosta marjanpoimija asiasta sen enempää avautumaan, sanon vaan siitäkin että, tervetuloa! Saattaapa tuo toiminta toimia hyvänä kehitysapunakin suoraan poimijalle.

Suomesta löytyy paljon ravintorikkaita marjoja, kasviksia, vihanneksia ja viljoja. Muutamana esimerkkinä mustikka, karpalo, tyrni, punajuuri, pinaatti, nokkonen, kaura, pellavansiemen...... Tällä viikolla olikin hyvä kirjoituskin sopivasti tästä samasta superfood aiheesta Aamulehdessä.

 Arvostetaan näitä suomalaisiakin superfood herkkuja!

Tyrniä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti