lauantai 12. tammikuuta 2013

Elämässä

Tammikuu onkin jo hurahtanut puoleenväliin ja tämä blogikirjoitus on mielessä muhinut ja rakentunut pikkuhiljaa kalenterin muistiinpanosivuilleni....

Miten me elämäämme elämme, tyytymällä, rakentamalla, unohtamalla, tuhoamalla? Eletty elämä on tehnyt meistä sen joita tänäpäivänä olemme, mutta tarkkaan emme voi tietää mitä olemme tulevaisuudessa. Jokainen päivä, jokainen kohtaaminen, jokainen tapahtuma muokkaavat elämäämme ja maailmankuvaamme. Myös käsityksemme ja tuntemuksemme itsestämme kehittyy elämisen myötä. Cheekin sanoin "Joka päivä kun on elossa niin pitää elää". Miten sitten tosiaan elämme elämäämme, ohjat on jokaisen omissa käsissä!

Elämässä pitäisi keskittyä rakentamaan eikä tuhoamaan. Älä polta siltoja vaan rakenna niitä. Jos haluat kulkea jonkun sillan päähän ja sulkea oven, ei ole aivan sama miten sen teet. Oven voi sulkea monella tapaa, paiskomaan ei kannata ruveta, koskaan ei tiedä haluaako vielä avata oven ja kulkea uudelleen jotain siltaa. 

Tee matkaa rohkeasti, opi virheistä ja löydä oma elämänpolkusi.
"Epäröinnin kynnyksellä kysy kuinka paljon rohkeutta uskallat tänään jättää käyttämättä?"
- Tommy Tabermann
 "...kenenkään ei tarvitse odottaa toisia voidakseen omaksua oikean elämäntavan. Ihmiset yleensä epäröivät ensimmäisen askeleen ottamista, jos heistä tuntuu, ettei tavoitetta voi saavuttaa kokonaisuudessaan. Sellainen asenne on todellisuudessa este edistykselle."
- Mohandas Gandhi

Omaa elämää pitää elää ja rakentaa muttei toisten kustannuksella. Muutkin pitää ottaa huomioon, koska muutkin ihmiset osallistuvat myös sinun elämäsi rakentamiseen ja sinä heidän. Muista myös katsoa peiliin, etenkin vastoinkäymisten ja arvostelujen myötä joita elämässä kohtaat. Älä anna kauteuden, katkeruuden ja vihan sokaista sinua. Älä katkeroidu, anna anteeksi vaikket unohtaisikaan, hymyile elämälle ja ajattele positiivisesti....

Have A Nice Day!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti