sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Ajatelmia ja persoonallisuuksia teen ja pörrösukkien keskeltä


Kolme asiaa, jotka rentoon kotoiluuni kuuluvat, tee, pörrösukat ja viltti :D Teenjuonti lisääntyy kylmillä ilmoilla ja eihän noita pörrösukkiakaan kesällä tarvita, mutta syksystä kevääseen ovat ahkerassa käytössä. Sohvalla loikoillessa on aina pakko olla viltti :D Sohavalle loikoilemiselle aika alöytyy varsinkin viikonloppuisin vähän enemmänkin, arki-iltaisinkin pieni hetki ja luksusta on kun arjen keskeltä löytää joskus enemmän aikaa kotoilulle. Eikä se kaksin miekkosen kanssa kotoilu aina ole vain viltin alla sohvalla makoilua, joskus pelaillaan ja ihanaa rentoilua on myös kun tulee ystäviä kyläilemään <3 Onhan monia ihania tapoja viettää aikaa, mutta nyt kirjoittelin kotoilusta, se on ollut nyt pinnalla, kun siihen on viimepäivinä ollut aikaa ja sitä on kaivannutkin hieman :)

 Välillä teetä haudutellen...
Teepussejakin löytyy moneen lähtöön ja huomata saattaa ehkä että Yogi teet ovat suuressa suosiossani :D ayervedisiä teejuomia, jotka on luonnon omista raaka-aineista tehtyjä.
 

Mukeja ym. moneen lähtöön, mun mielestä on ihanaa että on monia eri vaihtoehtoja, ihan yksittäisiä erilaisia mukeja :)
 

 sitten löytyy noita pörrösukkia ym. moneen lähtöön ja ovat tosiaan kovassa kulutuksessa
Tässä joitakin kokoelmastani :D


 Tossukat <3

 Nää ihunat tilasin/ostin ystävän kautta, itse valkattu väri :)

Kiireen jokainen loppujenlopuksi luo itse, ota aikaa ja hengähdä, nauti arjen hetkistä, omasta kodista, rauhasta ja lämmöstä.... 


Vaikka aikataulutus saattaa kuulostaa stressaavalta, on kalenteri minun ase kiirettä vastaan. Se kertoo hyvin, mikäli elämä alkaa näyttämään liian kiireiseltä ja myös helpottaa suunnittelemaan päivät niin ettei päivästä tulee ihan katkonaista sekametelisoppaa...

Ja vähän ajatelmia kalenteristani...


KUVASTIN

Toisissa näkemäsi hyvyys löytyy myös sinusta.
Toisissa näkemäsi viat ovat sinunkin puutteitasi.
Kaiken kaikkiaan sinä jo tunnet sen minkä voit havaita.
Kaikki se mitä näet muissa, on mahdollista myös sinulle.
Ympärilläsi näkemäsi kauneus on sinun kauneuttasi.
Maailmaa muuttaaksesi sinun täytyy muuttaa itsesi.

Tuomitseminen ja valittaminen vain pahentavat asioita.
Mistä kannat huolta, se on sinun vastuualuettasi.
Mitä muissa näet, se paljastaa sinut itsellesi.
huomaa parhaat puolet muissa, niin olet parhaimmillasi.
Ole muille antelias, niin annat itsellesi.
Vaali kauneutta, niin olet kaunis.
Helli luovuutta, niin sinusta tulee luova.
Rakasta, niin sinua rakastetaan.

Koeta ymmärtää, niin sinuakin ymmärretään. 
Kuuntele, niin itse tulet kuulluksi.
Opeta, niin itse opit.
Näytä peilille parhaat puolesi,
niin olet tyytyväinen vastaasi katsoviin kasvoihin.


Tein persoonallisuustestin netissä. Onhan näitä vaikka kuinka paljon, mutta tää oli ihan kiva. Testi löytyy täältä, Namaste OY:n sivuilta ja kyseessä on elämäntaidon valmennusakatemia. Testin eri persoonallisuustyyppejä on 9 ja ne ovat
- Tarkka laadunvalvoja
- Avulias huoltaja
-Tehokas suorittaja
- Luova individualisti
-Tutkiva Asiantuntija
- Uskollinen kyseenalaistaja
- Innostuva suunnitelija
- Vahva vaikuttaja
- Sopeutuva rauhanrakentaja

Varmastikin noista kaikista tyypeistä voi löytää jotain omaa itsestä ja varmasti kaikissa on myös asioita, mitkä eivät sovi omaan itseen. Minä sain tulokseksi tyypin 7, innostuva suunnittelija. Nuo kaksi sanaa kyllä jo sopivat minuun ja varmastikin jos tyyppinimiä katsoo, on tuo eniten minua kuvaava :)


Lyhyt kuvaus:

eloisa * iloinen * idearikas * innostava * visionääri * optimistinen * monipuolinen * seikkailija * korkealentoinen * hauska * myönteinen * vaihtelunhaluinen * nopea * inspiroiva * kekseliäs * eteenpäin menevä * spontaani * monilahjakkuus * lyhytjännitteinen * kärsimätön * itseverma * vapautta kaipaava * 

Parhaimmillaan: iloinen, idearikas ja monipuolinen
Huonoimmillaan: levoton, keskittymiskyvytön ja kärsimätön

7-tyyppiä motivoi suunnittelu ja miellyttävät vaihtoehdot

"Minusta on hauskaa suunnitella uusia mielenkiintoisia asioita. Nautin innostavista ideoista ja uusista mahdollisuuksista. Toivon elämääni vaihtelua ja sopivasti jännittävää seikkailua."

Suureksi osaksi ainakin kolahti :) Ja kopsaanpa joitakin osuvia poimintoja tuosta laajemmastakin analyysistä tänne vielä. Aikas nappiin tuo laajempikin kuvaus meni :)

Seiskalla on yleensä monta rautaa tulessa yhtä aikaa... 
Seiskoilla on ainutlaatuinen kyky nähdä asioiden mahdollisuudet ja valoisat puolet. He ovat luonnostaan optimistisia...

Seiska saattaa jättää asioita myös puolitiehen tai velvollisuuksia hoitamatta, jos hän tuntee, että ne rajoittavat liikaa hänen vapauttaan tai hyvän olon tunnettaan...

...eikä hänen ole aina helppo hidastaa tahtiaan tai huomata omia todellisia tarpeita.

Seiskat ovat parhaimmillaan eloisia, innostuneita, joustavia ja hyväntuulisia... 
Seiskat ovat parhaimmillaan kuin taikaliemeen pudonneita ihmelapsia, joiden uskoa elämän ihanuuteen on vaikea horjuttaa. Elämä on Seiskalle nautinto ja parhaimmillaan hän on kokemuksistaan ja elämästään syvästi kiitollinen.

 ©Viivi Pentikäinen & Marika Borg

2 kommenttia:

 1. Oli pakko tehdä tuo testin itsekin! :) Vastauksena oli, tehokas suorittaja. Ihan silmiäkin avaava tuo testi oli, sillä arvelin tuon tuloksen tulevan jo etukäteenkin ja kun niitä tunnusmerkkejä luki ja ne osuivat niin hyvin itseeni, aloin miettimään että enhän minä mikään varsinainen tehosuorittaja halua edes olla! :D Pitäisi oppia vaan relaamaan enemmän vaikka pienessä "paineessa" ja stressissä olenkin tehokkaimmillani. ;) Ja kalenteri on minunkin pelastava "raamattuni" jota ilman ei tulisi toimeen ollenkaan. :)
  -Marika-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Relaamaan sitä on joutunut meitikin opettelemaan ja sanomaan "EI". Se on kyllä mun kompastuskivi ollut... Ja vaikka pienessa paineessa on tehokkaimmillaan, i know, niin silti on hyvä opetella joskus nimenomaan relaamaan :D Tää oli kyllä melko osuva luonnekuvaus ainakin meitin kohdalla ja nää on siitäkin ihan kivoja että pistävät vähän miettimään asioita ja omaa itseä... :)

   Poista