sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Avautumisia, aikaansaannoksia ja naurua!

Viikko on taas kulunut ja paljon menneeseen viikkoon mahtui. Talvi on tässä ja nyt!
Aamulenkkien ihanuutta on auringonnousun katselu ja taivaan ihanat värit!

Alkuviikosta koin kovaa tarvetta avautua kahdestakin asiasta ja pieni avautuminen kummastakin nytkin luvassa.

Ensin äärsynnyin hetkellisesti tupakka-asiasta. Asia ei kuitenkaan kovin paljon minua koske, joten ärsytys laantunut. Kuitenkin koin tarvetta avautua sähkötupakoista ja voidaan tähän liittää sitten nuo tupakat piiloon operaatiokin. Tupakat piiloon operaatiollahan on ihan hyvä tarkoitusperä, mutta onko tuo nyt tarpeellista ja saadaanko sillä tuloksia. Minua ei kiinnosta kovinkaan paljoa onko ne näkyvillä vai ei, näkyvillä on kaupoissa paljon muutakin haitallista. Ärsyttävää kuitenkin on, että kaupoissa ainakin nyt alkuun aiheuttaa hidastetta kun ei tiedetä mistä napista tulee se oma tupakka-aski, kyllä tämäkin silti alkaa varmasti jouhevammin kulkemaan. Tällaiseen uudistukseen kun on kuitenkin lähdetty, niin voitaisi tehdä kauppoihin omat tupakkakassat, kuten on joissain kaupoissa erikseen veikkauskassatkin. Sitten tuo naurettavuus, sähkötupakka. Samalla kun tosiaan kehitellään näitä keinoja joilla vähennettäisiin tupakan käyttöä, keksitään sen käyttöä helpottavia keinoja, kuten sähkötupakakka, josta saa nikotiinia, joka maistuu vaikka punaiselta malborolta ja jota saa polttaa sisällä. Jotkut ovat sitäkin mieltä että tämä voi vähentää tupakanpolttoa, kun ei tarvitse polttaa koko tupakkaa ja sisältää vähemmän nikotiinia (kuulemani mukaan). Minä näkisin kuitenkin, että tämä voi lisätä, ei tarvi lähteä ulos polttamaan, joka voisi jäädä sillointällöin väliin, kun ei viitsi lähteä baarista ulos tai kerrostalon viidennestä kerroksesta alas, kun ei viitsi mennä kovaan pakkaseen tms., mutta ei väliä, ei tarvi lähteä ulos kun voi pistää sauhuiksi sisällä eikä tule kuin vesihöyryä tai jotain. Lisäksi tämä voi olla erittäin cool juttu nuorten parissa ja monet nuorethan aloittavat tupakanpolton sen takia kun se on coolia ja nyt tosiaaan sähkötupakka saattaa tehdä tupakasta uudelleen coolia. Sitä on nuorenkin suht helppo tilata netistä. Nimenomaan, sähkötupakkaa saa tilata netistä ja sitä markkinoidaan netissä ja ihan Suomessa, mitä en voi ymmärtää!

Toinen avautumisen aihe on ollut koirat kahvilaan uudistus. Koirista tai ennemminkin heidän omistajistaan välillä tekee muutenkin mieli avautuaa. En voi ymmärtää tätä lakiuudistusta, jonka mukaan kahvilat ja ravintolat, niiden niin päättäessä saavat ottaa koiratkin vastaan. En ymmärrä miksi se koira tarvii viedä kahvilaan ja kuka siitä nauttii. Koira siellä hyvien tuoksujen äärellä kun omistaja ja muut ihmiset herkuttelee vieressä. Ärsyttää tämä siksikin että itseltä karsiutuvat nuo paikat jo allergioidenkin takia, mutta en halua muutenkaan kahvilassa tai ravintolassa törmätä koiraan. Kaikki koiranomistajat eivät myöskään kouluta koiriaan ja uskon että heidän joukossaan olevan niin hölmöjä ihmisiä etteivät tajua olla viemättä sitä kouluttamatonta koiraa kahvilaan/ravintolaan. Näen kauhukuvia... :P Onneksi näitä koirat hyväksyviä paikkoja on luultavasti vain harvoja... Ärsyttää kyllä nuo koiranomistajat jotka eivät kouluta koiriaan kunnolla ja kauheaa nähdä miten jotkut kohtelevat koiriaan huonosti. Koiraa ei voi ottaa siksi että se on vaan kivaa omistaa koira ja hoitaa sitä sitten vähän toisella kädellä, sen minäkin tajuan, vaikken koiriin ole ikinä perehtynyt. Käsitän että eri koiraroduilla on erilaiset tarpeet ja omistajan täytyy ymmärtää ne ja toteuttaa niitä. Koirat on hyvin riipuvaisia ihmisistä! Ja koskaan minua ei varmasti lakkaa ärsyttämästä koiranomistajat, jotka anatavat koiransa tehdä asiansa vaikkapa toisen pihaan tai pyörätielle ja jättävävt jätökset tyystin siihen.

No siinä oli piiiiiitkä avautumisosio ja taas helpotti :D Sitten hieman erilaisiin kuviin ja tunnelmiin... Tällä viikolla tuunattiin talvikynnet :)


Painonpudotuskin tai rasvanpoltto-operaatio kohti biitsikuntoa on jatkunut varmanvakaasti. Treenit salilla sujuneet suorastaan loistavasti. Äärimmäisen kovia treenejä ja rautaa on liikkunut ja treenipanot lähteneet nousuun!

Tällä viikolla saatiin erään toisen JHL nuoren kanssa tehtyä Satakunnan JHL-nuorten facebook sivut, että käykääpäs tykkäämässä :) 

Viikonloppuna treenattiin miehen kanssa vatsalihaksia yhdessä Rakastajien Ratto-klubilla stand up komiikan avulla. Nauru pidentää ikää! :D
Avautumisten fiiliksistä viis, fiilis on oikein jees! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti