lauantai 4. toukokuuta 2013

Keep on smiling!


Et voi olla pessimisti, 
koska päivittäin menee pieleen niin moni asia, 
että negatiivari löisi hanskat tiskiin.
 -Positiivarit-
Olin ystäväni Maijan kanssa tänään Löytöretkellä hyvinvointiin. Kyseessä oli seminaaripäivä Porin Yliopistokeskuksella, jonka järjesti Porin nuorkauppakamarin "koejäsenet". Päivä oli hyvin antoisa ja päälimmäiset sanomat lyhyesti ja ytimekkäästi olivat positiivisuus, mielen ja kehon yhteisvaikutus, puhdas ja ravinnerikas ravinto. Ajatukset sopivat hyvin omiin ajatuksiini elämästä ja hyvinvoinnista. Seminaaripäivän suurin anti minulle tuli kahdelta eri luennoitsijalta. Harri Virolaisen luento Kehon ja mielen välisestä yhteydestä hyvinvointiin ja Jaakko Halmetojan luento Puhtaasti hyvä olo olivat erittäin kiinnostavia ja hyviä, muitakaan väheksymättä, mutta näiltä päälimmäiset ajatuksenjuoksut tuli tänään :)

Seminaaripäivässä tehtiin pieni harjoite, jonka jokainen voi tehdä vaikka heti.
Nouse seisomaan, paina hartiat hieman lysyyn ja ryhti hieman kumaraan, katse alaspäin ja yritä olla mahdollisimman positiivinen.
Sitten ryhtikuntoon, selkä suoraksi, rinta auki ja leuka pystyyn ja yritä olla mahdollisimman negatiivinen.
AIVAN!

Mielellä on valtava vaikutus myös kehon hyvinvointiin, tämä oli Virolaisen pääsanoma ja tähän uskon itsekin! Älä pelkää tulevasi kipeäksi, koska silloin helpommin tulet. Jos tulet kipeäksi kuvittele itsesi terveeksi, äläkä jätä tätä vain yhteen kuvitelma kertaan. Mielikuvaharjoittelua voi hyödyntää elämässä monessa asiassa. Pidä mieli avoimena ja positiivisena!

Kipeäksi tuleminen on usein kehon viesti levon tarpeesta, ravintoaineiden puutteesta tai liiallisesta negatiivisuudesta ja stressistä elämässä. Tämä oli yksi päivän viesti myös ja olen samaa mieltä. Itse kun sairastelin tuossa alkuvuodesta kauan, aloin meittiä näitä asioita jälleen. Syksy ja talvi meni kovalla tahdilla ja kroppa kaipasi lepoa. Nyt olen pyrkinyt tekemään kalenteriin enemmän tilaa itselleni, rauhoittumiselle ja ystäville ja tämä on tehnyt todella hyvää. Olen joutunut joitain menoja vähentämään, menot ovat olleet mukavia, mutta kaikkeen sitä elohiirikään ei repeä. Hektisiä aikoja silti kaikilla on elämässä joskus, mutta pysyväksi en sellaista hektisyyttä suosittele. Itse kestän ja pidän siitä että on paljon menoja ja tekemistä, mutta kaikilla on rajansa.

Oman hyvinvoinnin edistämisen suhteen on hyvä tehdä pieniä välietappja, pieniä tavoitteita. Yksi tavoite kerrallaan kohti hyvinvointia....

Olen tullut siihen tulokseen hyvinvointia ajatellen, että elämästä pitäisi pyrkiä poistamaan kaikki ylimääräistä negatiivista tunnetta, stressiä ja draamaa aiheuttavat asiat, mitkä vain on mahdollista poistaa tai ainakin minimoida ja mihin ei pysty vaikuttamaan. Tähän aion panostaa, tämä olkoon seuraava tavoitteeni hyvinvoinninsaralla! Negatiivisiin asioihin voi pyrkiä myös vaikuttamaan ja muuttamaan niitä, kaikkea ei tarvitse poistaa, ja kun/jos pystyt asioihin vaikuttamaan niin positiivisuus ja hyvä olo lisääntyy ja jakaantuu :) Vaikuttamisen halua minusta löytyy, mutta kaikkeen minäkään en pysty :D

Ravinnosta Jaakko Halmetojalla oli paljon asiaa ja kyllä itsekin panostan puhtaaseen ruokaan. Kun tarpeellisia ravintoaineita saa ruasta tarpeeksi kroppa voi selkeästi paremmin, vastustuskyky paranee ja ylimääräiset mieliteot vähenevät. Tämän olen itsekin huomannut!



Hymyssä on valtavasti voimaa!
Minulta on jo pienenä kysytty, sen jälkeen nuorena ja vielä aikuisenakin
"miksi hymyilet?"
vastaus -miksi en?

Luennoilta jäi mieleen myös vinkki, jolla hakea sitä positiivista ja myönteistä ajatusta elämään. Tämän oli joku joskus tehnyt ja se aukaisi hänen silmiään. Mieti mistä kaikesta voi olla kiitollinen tänään. Joo joo, tää on tuttua, plaah... Eikun oikeesti! Tee tämä konkreettisesti vaikkapa! Mieti 70 asiaa mistä voit olla tänään kiitollinen ja toista sama huomenna jne.... Ensin et välttämättä löydä 70 asiaa, mutta jossain vaiheessa löydät. Eikä tämän ole tarkoitus olla kehumista muille, että nämä kaikki asiat minulla on hyvin vaan tämä on omalle itselle tehtävä.

Usein tarvimme elämäämme jonkun takaiskun (loukkaantumisen, sairastumisen, menetyksen...), jotta alkaisimme miettiä elämäämme ja hyvinvointiamme. Miksi odottaa sitä takaiskua?


Kysymys ei ole
MISTÄÄN TEMPUSTA

Kun ilmaantuu vaikeuksia, myönteinen suhtautuminen niihin ei muuta niitä miksikään yhtäkkiä ja noin vain. Tärkeää tässä on se, että myönteisyys muuttaa sinua. Se antaa sinulle kyvyn, voiman ja positiivisen energian, joiden avulla pystyt käsittelemään minkä tahansa kohtaamasi tilanteen.

-Positiivarit- 

Nimppariorvokit kullalta <3
ps. seminaarin ravinto-osuudesta lisää tekstiä huomenna Outin fitnesselämä blogissa, löytyy sivupalkista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti