torstai 14. helmikuuta 2013

Ystävänpäivänä....

Syvällä sisimmissämme tiedämme, että parhaita lahjoja
ei löydetä ostoskatalogeista tai kauppakeskuksista.
Ne eivät tule värikkäissä paketeissa tai koristeellisissa kirjekuorissa.
Parhaat lahjat tulevat sydämestä.
Niitä antaa silloin, kun katsoo toista ja sanoo:
"merkitset minulle paljon" tai "olen onnellinen siitä että olet osa elämääni".
Sellainen lahja ei koskaan mene pois muodista, 
eikä sitä unohda - eikä sitä tarvitse mennä vaihtamaan väärän kokoisena.
Sellainen lahja voi muuttaa maailman.

-Positiivarit-


Vaikka ystävänpäivä on 14.2., on se joka päivä. Ja olen samaa mieltä, että paras lahja on tunnetta, siltikin olen hirmuinen kortti ja lahja ihminen ja niihin yritänkin sisällyttää tunnetta ja lämpöä mukaan :) Kortteja muutama lähti tänä vuonna tervehdykseksi ja muutama sai maistella leipomuksiani kun tein ystismuffinsseja :)

Voin olla todella onnellinen ja olenkin, elämääni tulleista ihmisistä. Hyvät ystävät ovat suurta rikkautta ja tämän osalta koen olevani rikas. Elämässäni on monia hyvin erilaisia ystäviä, joiden kaikkien kanssa voin itkeä ja nauraa..... Matkan varrelle jääneetkin ovat jättäneet elämääni paljon ja kuka tietää josko tiet vielä joskus kohtaavat... Joskus ihmisiä vain jää matkan varrelle kun elämä kuljettaa itsekutakin minne milloinkin niin henkisesti kuin fyysisestikin. Toisten kanssa näkee harvoin, mutta kun näkee tuntuu kuin ei mitään aikaa olisi koskaan välissä ollutkaan....

Itse olen myös aikamoinen romantikko ja ystävänpäivän perinteeseen on mieheni kanssa kuulunut syömässä käyminen, niin tänäkin vuonna! Töistä kotiin tullessani minua odotti kukkakimppu, josta löytyi lempikukkani gerbera ja vieläpä oranssina. Mies tuntee jo minun kukkamieltymykseni :) Kävimme Andaluciassa syömässä ja kyllä hyvä ruoka voi olla todellinen nautinto!

Itse ostin miekkoselleni t-paidan, jossa lukee "Smile, it confuses people". Aivan, ihmisten pitäisi hymyillä enemmän! Se luo positiivista fiilistä sekä itseen että ympäristöön.

Nyt olen tehnyt pienen päätöksen herkutteluista. Panostan tällä hetkellä todella salitreeniin ja lihaskasvuun. Olen nyt löytänyt kalorikokeilussani hyvän määrän, jopa n. 2500 kcal. Hyvä ruoka on toki sallittua, mutta ns. "ylimääräinen" herkuttelu on rajoitettua ja seuraavan kerran aionkin herkutella ylimääräistä pääsiäisenä! Lasillisen viiniä saatan itselleni kyllä sallia hyvän ruuan seuraksi joskus, se kun on heikkouteni :) Mutta näihin treeneihin ym. harrastukseeni liittyen olenkin ajatellut uudestaan aloittaa niin kutsutun treeniblogin pitämisen. Tämä blogini saa siis yhden alakategorian lisää, jossa keskitytään harrastukseeni, fitnekseen :) 
HYVÄN YSTÄVÄN MUISTILISTA
  
Pidä itsestäsi
Suhteesi ystävään on hyvä jos suhteesi itseesi on hyvä. Kun pidämme itsestämme, se näkyy myös ulospäin. Rento itseensä luottava ihminen on hyvää seuraa. 

Valitse viisaasti
Suhde tosiystävään vaatii kunnon panostuksen, hänelle on löydyttävä aikaa ja huomiota. Tärkeintä ei ole ystävien määrä, vaan laatu. Jos aina kalentereista ei löydy yhteistä aikaa, on muu yhteydenpito myös mahdollista. Hyvä ystävä ymmärtää myös toisen kiireitä tietyissa rajoissa.

Tee ensimmäinen siirto
Joskus ystävyys laimenee tai jää etäisemmäksi kuin haluaisimme, koska emme ole riittävän aktiivisia. Esitä kutsu, ja teet ystävän iloiseksi.

Kultainen sääntö
Kohtele ystäviäsi kuten haluat heidän kohtelevan sinua. Toisin sanoen: jos haluat ystäviä, ole itse ystävä. Muista, että ystävät eivät ole vain sinua varten, vaan sinä olet myös heitä varten.

Muista muistaa
Muista ystävääsi pienillä huomionosoituksilla. Jos ystävälläsi on huolia, kysy säännöllisesti kuulumiset, vaikket voisikaan muuten auttaa. Välittäminne on usein jo auttamista!

Kuuntele
Yståävyydessä hyvä kuuntelija on kultaakin kalliimpi. Usein meillä on niin kiire kertoa omista asioistamme, ettemme jaksa keskittyä kuuntelemaan toisten asioita. Rauhoitu ja kuuntele oikeasti.

Ole lojaali
Pelaa aina ystäväsi kanssa "samassa joukkueessa". Jos hän joutuu perusteettoman kritiikin tai juoruilin uhriksi, puolusta häntä.

Ole peilinä
Joskus saatat huomata ystäväsi toimivan väärin. Ota rohkeasti asia esille!

Lopuksi vielä Jussi Hakuliselta hieno laulu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti