sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Virvon varvon tasa-arvoa

Ihania, ihania aurinkoisia päiviä ja kevätpäiväntasauskin jo takana. Piti tällä viikolla tehdä pieni postaus tasa-arvonpäivänä, tasa-arvon nimissä, mutta pieni kannanottoni tämän postauksen lopussa yhteen mielestäni erittäin räikeään epäkohtaan Suomessa tasa-arvon suhteen. Mutta malta sinne asti, nauttikaamme ensin hetki auringosta ja kevään tulosta.....

Virvon varvon,
tuoreeks, terveeks
tulevaks vuodeks,
uudeks vuodeks,
vitsa sulle,
palkka mulle!


Pieniä virpojia kävi tänään ovella ja olinkin varautunut kummilasten perheiden visiitteihin :)
Itse sitten syödään loput pääsiäisenä :D Sitten onkin oltu puolitoista kuukautta ilman ylimääräisiä herkkuja, eikä ollut edes vaikeaa :)


Pihamme on täyttynyt jos jonkinlaisista jäljistä :)


Tällä viikolla olen auringon lisäksi nauttinut uusista luonnonrohdoista sekä hemmottelevista kropan hyvinvointiin suunnatuista hoidoista :)

Päätin ostaa paljon puhuttua Pakurikääpä jauhetta, joka on maailman vahvimpia, kenties vahvin luonnon antioksidantti! Lisää tästä uudesta tuttavuudestani voi lukea täältä, toistamatta sen enempiä itseäni näissä eri blogeissani :)
Pakuritee kera hunajan on hyvää! :) 


Sitten olin eilen jälleen Hyvinvointicenterillä, mutta nyt jotain uutta, nimittäin SPA-sukkulahoitoa ja hierontaa.SPA-sukkulassa testiin pääsi Infrapunasauna ja hikoiltua todella tuli! Tästäkin kokemuksesta voi lukea tästä blogipostauksesta.

Elämästä nauttiminen on taitoa, jota suosittelen opettelemaan!
Huomaa pienetkin hetket, niin huomaat että elämä hymyilee sinulle!

Eilisestä päivästä haluan kertoa vielä sen verran, että tuli jälleen vietettyä tuo vuosittainen Earth Hour -tunti kynttilänvalossa oman miekkosen kanssa. Tätä voisi itse kukin ihan ilman Earth Hour-tempaustakin kokeilla. Meillä oli oikein kiva tunti! Hieman tuli kiirus vaan, kun olimme vain hetkeä ennen valojen sammuttamista kotona leffasta :D Mutta kun kynttilät oli saatu sytytettyä niin pelailimme Unoa ja hieroimme toistemme niskat. 
Pieniä hetkiä.... <3

Ja sitten siihen tasa-arvoon!


En voi ymmärtää miten sivistysvaltiomme Suomi junnaa pahasti perässä tasa-arvoisen avioliittolain merkeissä. Tämä on räikeä epäkohta maassamme tasa-arvoa tarkasteltaessa. Itselleni oli päivänselvää, että heti kun on mahdollista niin allekirjoitan tasa-arvoisen avioliittolain aloitteen. Tätä minun ei tarvinnut edes miettiä! Tarviiko sinun? 

Kansalaisaloitteen löydät täältä, mikäli et ole sitä vielä allekirjoittanut!
Ja mitä enää mietit?
Mitä se on sinulta tai keneltäkään pois jos kaksi toisiaan rakastavaa miestä tai kaksi toisiaan rakastavaa naista saavat mennä naimisiin keskenään? 

Tähän on turha sekoittaa uskontoa ja kirkkoa, koska myös muut kuin uskovaiset saavat mennä maassamme naimisiin. Kirkon ei tarvitse omista periaatteistaan mielestäni tinkiä, uskottavuushan siinä menisi, mutta myöskään kirkolla ei voi olla valta päättää siviilivihkimisestä. Tähän on myös turha alkaa sekoittamaan moniavioisuutta, jolla osa on argumentoinut että "miten se sitten eroaa, eihän sekään ketään muuta loukkaa?" En edes haluaisi lähteä tällaiseen keskusteluun, koska tällainen argumentti ei ole kovin pitkälle mietitty. Myöskään en ole itse kovinkaan paljon perehtynyt tähän moniavioisuuteen, perinteisestihän tämä tarkoittaa että miehellä voi olla useampi vaimo, jolloin mies menee useamman kanssa naimisiin, mutta tällöin tämä ei välttämättä ole kaikkien osapuolten tahto. Heidänhän kaikkien pitäisi mennä keskenään naimisiin, jotta varmistuisi että se on yhteinen tahto ja kuinka paljon loppujenlopuksi moniavioisuudessa on alistumista tilanteeseen ja asemaan. Näin äkkiseltään en pidä moniavioisuutta tasa-arvoisena, mutta kuten sanottu en ole kovinkaan paljoa myös asiaan perehtynyt. Pointtina kuitenkin tässä oli varmasti selväksikin nyt tullut asia, miksei tämä oikein käy vasta-argumentiksi. Näitä asioita ei voi rinnastaa! Ei voi sanoa, että homopareilla on jo lähes yhtäläiset oikeudet kuin heteropareilla. Lähes ei riitä! Mitä jos sinulta vietäisi oikeus avioliittoon ja sanottaisi, että voithan sinä rekisteröidä parisuhteesi.

Summa Summarum
TAHDON

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti