lauantai 10. maaliskuuta 2012

Miten käytämme aikaamme ja energiaamme

Ystäväsi aika

Jokaisella ihmisellä on täsmälleen saman verran tunteja ja minuutteja käytettävissään joka päivä. Varakkaat eivät voi ostaa lisää aikaa. Tiedemiehet eivät kykene keksimään lisäminuutteja. Etkä sinä voi säästää aikaa käyttääksesi sitä jonain toisena päivänä.

Oletpa menneisyydessä tuhlannut kuinka paljon aikaa tahansa, sinulla on silti tämä kokonainen päivä. Menestyminen riippuu sen viisaasta käyttämisestä, suunnittelemisesta ja asioiden asettamisesta tärkeysjärjestykseen.

Aika on arvokkaampaa kuin raha, ja tappamalla aikaa me nitistämme samalla omat mahdollisuutemme.


Onnistumisen salaisuus

Tässä yksi avain onnistumiseen: Vältä olemasta mitään vastaan. ole sitä vastoin jonkin puolesta. Sen sijaan että taistelisit negatiivisuutta vastaan, työskentele positiivisuuden puolesta. sen sijaan että olisit yrityksesi toimintaperiaatteita vastaan, toimi parempien periaatteiden puolesta.

Mitä tapahtuu: Se mitä vastaan olet, toimii sinua itseäsi vastaan. Alat taistella sen kanssa, ja muutut osaksi ongelmaa. Mutta kun esität, minkä puolesta olet, alat keskittyä positiivisen muutoksen mahdollisuuksiin. 


Viisaita sanoja jälleen poimittuna positiivareiden kalenterista :)

Tässä olikin hyvä alustus sille mietinnälle että miten ja mihin käytämme aikamme ja energiamme. Sitä voi pysähtyä joskus itsekin miettimään ja varmasti jokainen sortuu ajoittain negatiivisuuteenkin, mutta kannustaisin ihmisiä enemmän positiivisuuteen, sillä se tuo itseenkin hyvää oloa ja energiaa kun taas negatiivisuus syö näitä. Asioihin vaikuttamisessa on hyvä pitää mielessä juuri tuo puolella oleminen. Jos onkin jotain asiaa vastaan, on hyvä miettiä miten asian kääntäisi niin, että esittäisi mielipiteessään asian jonka puolesta on. Joskus on myös hyvä ja pitääkin ilmaista vastustuksensakin ja tässä asiassa tarvii olla vain rohkea, rakentava ja perustella itsensä hyvin. Huutoäänestys ei pitkälle kanna, eikä ole kovin kehittävääkään. Pitää olla myös tarjota vaihtoehtoja ja olla siis jonkin puolesta!

Ajankäytöstä ei kannata ottaa stressiä, hyvää ajankäyttöä on myös sohvalla löhöäminen ja hömppäleffan katsominen. Kaiken ajankäytön ei tarvitse olla puurtamista johonkin työhön, painonpudottamiseen tai koluttautumiseen liittyvää. Hyvää ajankäyttöä on myös itsestä huolehtiminen levolla ja rennolla ajanvietteellä. Onnistunut ajankäyttö näkyy hyvässä mielessä ja stressittömässä olotilassa. Itselle kalenterin käyttö on aivan ehdotonta, ilman sitä asiat ei välttämättä pysy koossa ja tulee stressiä mitä, missä milloin.... Tämän hetkisessä onnistujan kalenterissani on hyvänä juttuna joka viikkoa aukeamalla muistan / teen boxi johon voi rustata asioita ja raksilla merkata koska ne on tehtynä, tämä on toiminut hyvin! Kalenteri myös oivallisesti näyttää, kun alkaa olla liikaa sovittuja menoja ja tekemisiä ja pitää näin myös huolta siitä että jää ns. tyhjää aikaa, aikaa johon ei ole sovittu edes kaffee treffejä tai treenejä. Kalenterissani on myös joka viikkoaukeamalla onnistumiset boxi, jonka täyttäminen hyvin näyttää onnistumisa mitä muuten ei välttämättä tajuakaan. joskus näitä pieniä arjenkin onnistumisa on hyvä pysähtyä miettimään ja näin saa itselleen hyvän tai paremman mielenkin viikonlopuksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti