lauantai 20. huhtikuuta 2013

Oma koti....

Meillähän on mieheni kanssa menossa talonrakennusprojekti ja siitä ajattelin nyt hieman päivittää kuulumisia kuvien kera. Alunperin oli tarkoitus aloittaa raksablogi, mutta se sitten jäi. Kätevästihän tähän blogiin voin kuitenkin kuulumisia raksaltakin kirjoitella.

"Talo rakennetaan käsin, 
mutta koti sydämellä."

Projektihan alkoi jo syksyllä ja talvella raksa seisoi jonninaikaa kun pakkasilla ei saanut seinävaluja tehtyä. Meille ei siis tule pakettia eikä pitkästä tavarasta, vaan meille tulee Lammi-kivitalo! Meillä on täysin meitä varten tehdyt pohjapiirrustukset ja talo rakennetaan kivi kiveltä itse. Nyt on ulkoseinät saatu pystyyn ja seuraavaksi on kattotuolien, ikkunoiden ja ovien aika sekä autotallin pystytys. Keittiösuunnitelmia on tällä hetkellä tehty kahdessa eri paikassa, hinta ratkaisee paljolti kummasta otetaan sitten keittiö ym. kalusteita.

Takapakeilta ei voi varmastikaan välttyä näin isossa projektissa. Meidän projektin kannalta talvi olisi saanut olla lyhyempi, alkaa myöhemmin ja loppua aikaisemmin, mutta nyt on onneksi kevät saatu ja raksa saadaan taas vauhtiin! Pieni takaisku tuossa talvella tulikin, kun alkuvuodesta saatiin ulkoseinät pinottua korkeuteensa, mutta valua ei päästy tekemään kun ei ollut betonia heti saatavilla ja sitten iski pakkaset. Päätykolmioita tuettiin, jotta pysyisivät pystyssä valuun asti, mutta tuuli  jolta Porissa ei voi välttyä, tempaisi osan päätykolmioista alas. Tällä viikolla on päästy pitkästä aikaa valuhommiin ja nyt viikonloppuna päätykolmiot saatu pystyyn, ensi viikolla sitten valua :)

Ja miltäs meidän talo nyt sitten kuvissa näyttää...
Kuvaa klikkaamlla tuon saa suuremmaksi, toivottavasti siitä nyt jotain erottaa :)


Pientä muokkausta tuohon tulee... Keittiön kalustus ei välttämättä mene ihan kuvan mukaan ja toinen vessa tulee hieman suurenemaan. Myös kuvassa oleva pergola ja kylpytynnyri on rekvisiittana nyt kuvassa, katsotaan mitä sitten tulee. :D Kuvat on piirtänyt Piia Santonen Insinööritoimisto Markku Posti Oy:stä.


Toivotaan aurinkoista ja lämmintä kevättä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti