sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Lomakiireet vaihtuu arkeen

Lomakiirettä ollut ja blogikin hiljeni mun loman ajaksi kun ei oo vaan ehtiny bloggailemaan, ei oo tullut oltua niin paljoa kotona että ois ehtinyt. Viimeistä lomailtaa vietetään nyt ja summataas nyt lomaa vähän. Kaikenkaikkiaan loma on ollut todella hyvä ja lomailua ois kyllä voinut jatkaakin, mutta kait siihen töissä käyntiinkin taas tottuu. elokunn viikonloput alkaa olemaan jo aikas ohjelman täytteisiä joten vilskettä riittää vaikka niin sanotusti arkeen palataankin huomenna. Ja huomennahan on edessäuudet työkuviot uudessä työpaikassa. Vaikka erityisavustajan töitä lastenhoitajana olenkin jo tehnyt kaksi vuotta, on uudet kuviot edessä kun lapset vaihtuu, päiväkoti vaihtuu, työkaverit vaihtuu.... Pitäisi varmaan jänniittä, mutta nej, meiti on ilmeisesti niin tottunut päivähoidon työn vaihtelevuuteen ettei tämä nyt niin hätkähdytä ja ehtiihän sitä puolisen tunnin työmatkaa ajellessa huomenna sitten jännittää... :)
Loma on ollut rentouttava vaikka elohiiren elämää onkin eletty eikä paikallaan juuri pysytty... :D Eka lomaviikko alkuun hieman ahdisti kun ei ollut suunnitelmia, mutta suunnitelmiahan syntyi... Käytiin Turussa Jukuparkissa ja oltiin ystävien luona Raisiossa yötä ja seuraavana päivänä tulikin käytyä heidän kanssa kesäisessä Naantalissa. Viereisessä kuvassa Boomerang!
Pori jazzit vietettiin Porissa ja tulipa käytyä kuuntelemassa mm. hottista Ricky Martinia ja asiasta räppäävää Palefacea. Jazzien aikaan oli myös Suomi Areena, jossa tuli melkein joka päivä käytyä kuuntelemassa joku keskustelu ja areenan kruunasi keskustelu "We have a Dream Called Global Sustainability" jossa keskustelijoina Tarja Halonen, Jorma Ollilla ja YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon.


17.7.2011 vietetiinkin sitten 1-vuotis hääpäivää, pumpulihääpäivä <3 <3 ja vietiin lukko siltaan. Aamusta asti vietettiin päivää pumpulissa, katettiin maukas aamupalapöytä shampanjoineen, käytiin ravintolassa syömässä ja herkuteltiin juustoilla ja viinillä....

Loman kruunasi varmastikin Prahan matka ja sen jälkeen loma olikin jo loppusuoralla. Prahassa olimme torstaina 21.7 jo aamupäivällä ja kotiin lähdettiin 25.7. maanantaina vasta illalla. Aikas sopivan mittainen reissu oli, mutta olishan sinne voinut vielä jäädäkin :) Hotellimme Petrinin kukkuloilla
 
Raatihuoneen astronominen kello


Prahan kattojen yllä...
Hard Rock Cafessa
Kaarlen sillalla
Näköaloja kukkulalta
Turisti
Tällä kuvalla ja tekstilla matkamuisto muki kommunismi museosta
Kafka museon kahden Koon välissä
Prahan kaduilla


Praha oli upea kaupunki ja todella lämpimästi suosittelen. Kahviloita, ravintoloita, yökerhoja, aukioita, kirkkoja, linnoja, puistoja............... Todella halpaa syöminen ja juominen! Paljon käveltiin, paljon kierrettiin kaupunkia, ratikkaakin oli helppo käyttää, mutta lähinnä tuli käveltyä koska matkan varrella oli kokoajan nähtävää ja oli kuitenkin helppo tapa kulkea. Autoilla kulkeminen olisi ollut vaikeaa ihmismäärän ja pienten teiden takia, ratikkakaan ei kulkenut kaikkialle, metrosta emme ottaneet selvääkään.. Suosittelenkin mahdollisimman hyviä kenkiä! Itsellä oli pohkeet eräänä iltana niin kipeät että hyvä kun pystyin kävelemään, jalkojen temppuilevat suonetkin tietty kiukettelivat ensimmäistä kertaa kunnolla. Prahan reissusta voisi tehdä oman blogipostauksen, joten jätetään sepustukset tähän... :)
 
Prahan reissun jälkeen viihdyttiin jopa yksi yö kotona ja sitten taas mentiin. Se oli jo tämä tänään loppuva viikko, keskiviikkona lähdettiin Merimaskuun enoni luo ja sieltä torstaina Raisoon ystävien luo, joiden kanssa käytiin Rudolfiinalla Aurajoessa risteilemässä ja syömässä sekä Samppalinnan kesäteatterissa katsomassa Legally Blonde, jonka sai nauraa alusta loppuun!

Perjantaina sitten taas kotona ja käytiin kuuntelemassa Porin Kulttuurikulmassa Jussi Hakulista, joka oli todella hyvä livenä!!! Viikonloppu mennyt aikas rauhallisesti ja rauhoittuen, leffassa käytiin ja kämppää siivottiin ja pihaa laitettiin, rentouduttiin ja oltiin.... Lomalla tuli paljon käytyä ulkona syömässä, iltaelämää maistelemassa ja aurinkoa ottaen kotipihassa ja yyterissä mm. ystäviä nähtiin, mutta kaikkia ei silti kerennyt, joita olisi halunnut nähdä :/ Loma oli kuitenkin aivan mielettömän hyvä!!!!! Ja kesä jatkuu vielä vaikka työt kutsuvat, otetaan arjesta kaikki irti ja viikonlopuista tuplaten! :)

Nyt on taas ajatuksia tuleviin blogipostauksiinkin kertynyt, joita sitten rustailen kun kerkeilen... Tietty nyt on enemmän aikaa taas bloggailuunkin kun ollaan enemmän kotona :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti