tiistai 28. kesäkuuta 2011

Vauhdissa jälleen!

Kipeänä tosiaan taas tuli oltua, mutta tauti on nyt nujerrettu ja vauhtiin taas päästy. Allergia n aiheuttamaa kurkkukipuilua vielä on, mutta sekin on taltutettavissa allergialääkkeillä. Maitohappobakteerikuuri jatkuu nyt vähintään läpi kesän, jos ei sitten jää pysyväksikin ravintolisäksi! Juhannus meni rauhallisesti pienessä porukassa grillaillen ja oloa parannellen. Sunnuntaina sitten taas palasin liikunnan pariin pienellä kävelylenkillä, eilen vedettiin vain pace ohjaukset ja tänään ohjailinkin sitten jo pumppi tunnin ja epäilyksiä oli siitä jaksaako kroppa, mutta suht pienillä painoilla jaksoi hyvinkin! Ja tunnin jälkeen oli mielettömän hyvä olo, niinkuin treenin jälkeen kuuluukin olla! Hirveä polte jäi myös liikuntaan ja salitreenit taas kuviohin viimeistään torstaina, (maltilla yritetään taas sairastelujen jälkeen lähteä liikkeelle) jolloin muuten myös alkaa LOMA! Koko heinäkuu kesälomaa, ihanaa!!!!

Ekoilusta kirjoitin viimeksi ja mainitsin että olisi aika ottaa itseeän lisää kiinni niskasta ja ekoilla hieman lisää. Viikonloppuna sitten ensimmäuset pyykkäykset pesupähkinöillä ja huuhteluaineena etikkaa, puhdasta ja hajutonta tuli!Näillä meillä pestään jatkossa!!! Seuraavalla kerralla kaupassa käydessä ostoslistalla on myös sappisaippua, jos joskus jotain suurempaa ja vaikeampaa likaa pyykissä on. Kaupan hyllyllä näin myös EcoBalls pyykinpesuainetta, tuotakin voi kokeilla. Pyykin lämpötilaan kiinnitän myös kovasti huomiota, 40 astetta riittää meidän taloudessa lähes kaikkeen pyykkiin, lakanat ja pyyhkeet tottumuksesta menee 60 pesussa, harrastelen myös pikapesuja, mutta näin on ollutkin aina, eli ei sinäänsä tässä mitän uutta, mutta pohdittavaa ehkä muillenkin :) Ekoilu pyykissä on myös taloudellisesti kannattavaa. Vielä voisi miettiä tiskauksen  ekologisuutta ja tehokkuutta.... Tiskikoneesta en luovu (inhoan tiskausta), joten tiskikoneella tiskaukseen vinkkejä voi antaa :)



Ja sitten kuvapisristeeksi turhamaisuutta, uudet kesäkynteni :) Klikkaamalla kuvaa suuremmaksi pääsee kynnet toki paremmin näkyviin.
Ei ihan täydellisesti näy kuvassa, mutta kärjet on haalean vaaleanpunaisella ja lilat kukkakoukerot kivineen koristavat kynsiäni :)




Lopuksi vielä kalenteristani tämän viikon kohdalta löytyvät positiivisuuspläjäykset piristykseksi ja ajattelun aiheeksi diipadaapan rinnalle :)

"Miksi tuomitsisin itseni taltaksi, 
kun voisin olla kuvanveistäjä?" 
-J.C. von Schiller
Eihän kukaan ole vain työväline omassa elämässään vaan elämänsä rakanteja...
Ja tämän jatkoksi sopii...

"Suotta eilisen suruja pohdit. Suotta huokailet aurinkoa, joka ei vielä ole noussut. 
Nyt on hetki, nyt on aika. 
Elä nyt!"

4 kommenttia:

  1. Ihana tuo viiminen positiivinen ajatus! :)

    Pesupähkinöistä voi tehdä myös saippualiuosta, jota voi käyttää ihan esim keittiössä pintojen puhdistamiseen, en muista tarkkoja määriä, mutta vettä (oisko puol litraa...) ja sekaan pähkinöitä, keittää niin kauan et haju muuttuu, sen tietää sit kun se on valmista .. :D niiden määrä tekee sit sen vahvuuden. Liuos säilyy jääkaapissa n viikon. Jostain luin että tota liuosta voi käyttää myös tiskikoneessa, kokeilin, mutta ei ainakaan sillon toiminut, likaseksi jäi. Oiskohan ollut liian laimeeta :/ Yritin ettiä yhden sivun missä paljon vinkkejä, linkitän sulle jos löydän :)

    VastaaPoista
  2. Juu, oon kans lukenut noiden pähkinöiden monipuolisuudesta ja bongasin tommosen liuos ohjeenkin, mutta linkitä vaan jos hyvän sivun tiedät ja löydät :)
    Sain myös kuulla että usein konetiskaaminen on parempi kuin käsitiskaus, sillä siinä menee vähemmän vettä, ainakin jos käsitiskaisi/huuhtelisi juoksevalla vedellä :)

    VastaaPoista
  3. http://www.garudakauppa.fi/pesupahkinat/pesupahkinat_info.shtml Tossapa se linkki, mikä tuli mieleen, voipi olla sama mihin oot jo tutustunut :)
    Meillä tiskikone on kyllä ehdoton, käytetään LV:n tabletteja, jotka on melko luontoystävällisiä (mitä nyt aineet voi olla...)

    VastaaPoista
  4. Juu, nuo sivut olikin tutut :)
    Odotan kun mennään Turkuun niin yritän päästä käymään Ruohonjuuri kaupassa katsastamassa mitäs sieltä löytyis....

    VastaaPoista