maanantai 20. kesäkuuta 2011

Mietteitä saikulta

Tulipa taukoa viime blogipostauksesta, mutta hyvä kirjoitusidea puuttunut vaikka onkin kaikenlaista päässä pyörinyt en ole saanut asioita ammennettua, enkä oikeen nytkään tiedä mitä kirjoittaisin, joten taitaa tulla aika diipadaapaa ja höpinää sieltä ja täältä... 

Nyt taas oma vastustuskyky petti ja saikulla ollaan sairastaen lastentautia, adenovirusta :/ Varmastikaan vielä talven tautien ja ab-kuurien jäljiltä oma vastustuskyky ei ole vielä kunnossa ja kropan oma bakteerikanta vielä sekaisin. Maitohappobakteerikuuria talvitaudit selätettyä ei olisi saanut jättää yhteen purkkiin, nyt pääsi taas olemattoman suojauksen läpi tällainen kenkku pöpö. Kesällä en olekaan ikinä sairastanut, ehkä lapsena, mutta en ainakaan niin pitkään aikaan että muistikuvaa olisi... Kyllä taas ottaa päähän, mutta kun tää tauti on selätetty niin sitten taas mennään eikä meinata!!! :) Ja pian alkaa lomakin!!!!

Mutta sairastelusta viis, elämä hymyilee! Elämän hetkiä kruunavaat läheiset ihmiset, jotka elävät kanssasi niin hyviä kuin huonojakin hetkiä. On onni omistaa hyviä ystäviä, ihana mies ja lapsestaan ylpeät vanhemmat! Viime viikonloppuna pidin kunnon valmistujaispartyt ja kyllä tätyyy sanoa että juuri nuo edelä mainistemani ihmiset kruunasivat tämänkin juhlan. Kesä oli parhaimmillaan ja juhlatunnelma pilvissä. Täysin siemauksin nautittiin ja erään ystäväni kanssa terassilla yöllä istuessamme kesähepenet päällä, totesimme "eikö elämä voisi olla aina tällaista". Osaisiko  siitä silti silloin nauttia? Ei ainakan samalla tavalla, upeat hetket ovat upeita juuri siksi, ettei ne ole arkipäivää. 

Mutta pahitteeksi en pistäsi että lämmintä olisi aina tai että talvi puuttuisi. +30 astetta on just hyvä :) Pienestä asti oon sanonut, että mun olis pitänyt syntyä etelään! Tottakai sadettakin tarvitaan, eihän luontokaan muuten  kukoistaisi, mutta talvessa ei totta tosiaan ole mitään mitä kaipaisin! Olen täysin kesä ihminen, kevättäkin rakastan, mutta juuri siksi että luonto herää taas henkiin talven jäljiltä ja sitä loiston syntyä on ihana seurata!

Sitten ekoilua tämän kertaisina eettisinä ja aatteeliisina puheina sekä maailmanpelastuspuheenvuorona :) Olen ollut aina pieni hippiäinen :) Aikuisena on alkanut yhä enemmän miettimään arkipäiväisiä valintoja yhä enemmän luonnon kannalta ja ekoilenkin aika paljon moneen tuntemaani verrattuna, mutta en silti kovin paljoa. Tulevaisuudessa kun taloa aletaan rakentaman, on suunnitteilla energiasäästö talo ja uuden auton tullessa joskus mietintään, valintana on "eko-auto". Roskat lajittelen ja kaupassa pyrin valitsemaan tuotteita luontoa ajatellen. Tänään taas puhuin erään rakkaan ystäväni kansa puhelimessa, joka ekoilee huomattasti enemän kuin minä ja totesin että kyllä pitää ottaa vielä itseään niskasta kiinni, koska niin helpolla voi "ekoilla" vielä vähän lisää! Ja ystävääni lainatakseni, on hyvä miettiä millaisen maapallon jätämme tuleville sukupolville. Tätäkin voidaan miettiä ympäristövinkkelistä. Pyrin ostamaan paljon luomua, vaikka se onkin vielä kallimpaa, mutta luomua on jo aika hyvin tarjolla ja kun ostovoima kasvaa, uskon että hinnatkin saadaan laskemaan. Suomalaisuus on myös ostosvalinoissani tärkeä seikka, kuten myös Satakuntalaisuus, eli lähiruokaa pitää suosia! Olen myös kiinnittänyt huomiota pakkauksiin. Edellisviikonlopuna Prismassa n. 30-v pariskunta oli hedelmä- / vihannesosastolla. Mies: - Eikö nämä (keräsalaatit) nyt voisi olla muoveihin pakattuna, on kyllä hieman epähygieenistä!? Nainen: - Nää suomalaiset on nyt aina näin.. ???? SIIS MITÄ ???? Meinasin kyllä siinä vieressä asiaan jotain tokaista, mutta tälläkertaa pidin suni supussa ja pyörittelin silmiäni, päässäni pyöri kyllä ajatuksa, oisko hieman epäekologista ja onko toi koskaan ennen käynyt vihannes- / hedelmäosastolla kaupassa.....??? Nyt sitten viikonloppuna käydessäni samaisessa kaupassa olin ostamassa nimenomaan keräsalaattia ja jokaikinen oli pakattu muoveihin. Miksi?? Kyllä kai  vihannekset ja hedelmät jokainen pesee, mahdolisesti kuorii ja keräsalaatista nyt itse ainakin aina otan päälimmäiset lehdet pois.. Oliko miehellä jotain vaikutusvaltaa? Tuskin, mutta kokoajan vaan pakataan lisää ja lisää, muovia, muovia, muovia ja luonto kiittää... Kaiken huippu silti mielestäni oli, kun ystäväni kertoi, että Skotlannissa oli banaanitkin pakattu yksittäin muoveihin. Ja sitten kun joku pöpö hyökkää, hyökkää se kunnolla. Ihmisten vastustuskykin heikkenee kokoajan, joten kanattaisi senkin kannalta miettiä että onko tuo liiallinen pöpökammo ja steriilisyys ihan tervettä! 
Tästähän tulikin kunnon avautuminen ja näppis sauhuaa jo siihen malliin että siirrytään seuraavaan asiaan.

Kirjoituksen lopusuoralla pienet poliittiset kommentoinnit, ilman suurempia ajatuksia ja mielipiteitä... Suomessa on vihdoin hallitus, aika näyttää miten toimiva. Itse selailin tuon  hallitusneuvotteluiden tulosraportin ja kyllähän se paljon hyvää sisälsi. Kaikkeen ei tietenkään voi aina olla tyytyväinen, eikä demarienkaan kaikki tavoitteet toteutuneet, mutta niinhän se halitusneuvotteluissa on, ei siellä minkään puolueen kaikki tavoittete voi toteutua kun on useamman puolueen hallitus ja useamman puolueen hallitus on demokratian kannalta hyvä asia. Itse olisin silti mieltynyt hieman erilaiseen hallituspohjaan, mutta tällä mennään nyt ja aika tosiaan  näyttää mitä  tämä  hallitus saa aikaan ja mihin suntaan se Suomea vie ja millaista Suomea rakentaa.

Lopuksi vielä pari kuvaa meitinvalmistujaislookista. Sama mekko kuin koulun valmitujaisjuhla päivänä, eri tukka, samat kynnet. :)
Iloa ja riemua valmistujaispäivässä riitti!
Ja sitten vähän tukkaa kuvattuna jokapuolelta!
Ja mekkoon stailatut kynnet!

 Ja sitten pari herkku kuvaakin valmistujaispöydästä :)
ITETEHTYÄ. Voileipäkakku ylhäällä. Vasemmalla iltavieraille tarjottua Pina Colada kakkua ja oikealla päivävieraille tarjottua mansikkaista raparperikakku. NAMSKIS!


Ja lopuksi vielä Positiivarit kalenterin viikon neuvo:

"Uskalla erottua. Pisan tornikaa ei kiinnostaisi ketään, jos se seisoisi aivan suorasa"

Kesän jatkoja, kohti keskikesän juhlaa mennään ja jos sitä ennen ei blogissani uusia tekstejä vilahda niin oikein hyvää juhannusta kaikille lukijoille!!!

BTW
Kyllähän tästä sitten tulikin aika pitkäkin postaus, vaikken kirjoittamaan alettuani tiennytkään mitä kirjoittaisin :)

2 kommenttia:

  1. Hippiäisenä olo on kivaa :D ois ihanaa voida elää pelkästään lähiruualla/itse kasvatetulla ja ostaa luomua.. ja elää muutenkin ihan vihreästi.. :D kyllä tää tästä, onneks ollaan vielä nuoria niin keritään hippeilemään vielä paljon ;) Ja voin kertoo, että luonnon keskellä asuminen lisää sen luonnon merkitystä entisestään :)
    Koitahan parantua! :)

    VastaaPoista
  2. Oonkin huomannut että oot aikas samanhenkinen näissä asioissa ainakin :) Hyvin me vielä ehditään ja ehditään myös viemään tätä asennetta eteenpäin, joka tärkeää sekin, sinäkin tuut antamaan hyviä arvoja poitsulles! Mä taidan kuitenkin olemaan enemmän kaupunki-ihmistä ja tykkään asua vielä lähempänä kaupunkia...
    Kiitos ja koitetaan! :)

    VastaaPoista